Συνάντηση Διοικητικού Συμβουλίου Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού με Υπουργό Άμυνας

Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) σας ενημερώνει ότι στις 07 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΥΠΑΜ με τον κύριο Υπουργό Άμυνας, κατόπιν αιτήσεώς μας, όπου τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αναδιοργάνωση σε συνάρτηση με τις τελευταίες εξελίξεις.

Εδόθηκαν επίσης εγγράφως και αναλύθησαν οι θέσεις μας επί των πάρακάτω:  

1)      Διορισμοί, Ιεραρχία, Προαγωγές και Αφυπηρετήσεις Αξιωματικών Κανονισμοί

2)    Ρύθμιση του Ωραρίου Υπηρεσίας και Καθήκοντος των Μελών του Στρατού της Δημοκρατίας

3)      Εσωτερική Λειτουργία Εθνικής Φρουράς

4)      Εκπαίδευση Στελεχών εντός και εκτός της Κύπρου

5)      Μοριοδότηση Μεταθέσεων-Μετακίνηση Στελεχών

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του Γενικού Διευθυντή, κ. Μαλεκκίδη Χ., ο οποίος είχε για όλα τα ζητήματα, στρατιωτικά και μη, άποψη. Ενδεικτικά, υποστήριξε ότι δεν αποτελούν προτεραιότητα οι προαγωγές και αφυπηρετήσεις των στελεχών όπως και στον Δημόσιο τομέα, ότι η επικρατούσα στασιμότητα επίσης αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη και ότι ορθά μειώθηκε ο μισθός των ευέλπιδων κατά το 1/2 (ένα δεύτερο) ή και στο 1/3 (ένα τρίτο) κατ΄ αντιστοιχεία με αυτόν του στρατιώτη.

Είναι προφανές ότι, η ανοχή της Πολιτείας καλλιεργεί την αυθαιρεσία. Η τύχη και το μέλλον τόσων ανθρώπων δεν μπορεί να εξαρτάται από «τεχνοκράτες», οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με την εσωτερική λειτουργία του στρατεύματος.

Παρ΄όλ΄ αυτά, στέλνουμε το μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες, πως δεν θα καταθέσουμε τα όπλα, η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί παρά τα όποια προβλήματα και σκοπιμότητες μέχρι τη δικαίωση, ηθική και νομική.

Spread the love
Share This