Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) στηρίζει την προσπάθεια της αθλήτριας ιστιοπλοΐας Μαριλένας Μακρή (θυγατέρας συναδέλφου αξιωματικού, μέλους του ΣΑΚΣ)

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) στηρίζει την προσπάθεια της αθλήτριας ιστιοπλοΐας Μαριλένας Μακρή (θυγατέρας συναδέλφου αξιωματικού, μέλους του ΣΑΚΣ) για πρόκριση και συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκυο το 2020.

Η 16χρόνη Μαριλένα Μακρή (Marilena Makri), αθλήτρια ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, με τις τελευταίες της επιτυχίες συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες αθλήτριες ιστιοπλοΐας Κ17 στον κόσμο.

Ενδεικτικά καταγράφονται τα παρακάτω αποτελέσματα:

10η θέση U17, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Laser Radial, Ολλανδία, Αύγουστος 2017.
4η θέση U17, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Laser Radial, Ουγγαρία, Απρίλιος 2018.
8η θέση, 155 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Laser 4,7 Πολωνία 9-17 Ιούλιου 2018.
9η θέση U17 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Laser Radial, Γερμανία, 16-24 Αυγούστου 2018.

Στην Κύπρο έχει κατακτήσει πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες και βρίσκεται στην 1η θέση της γενικής κατάταξης, μπροστά από αθλητές και αθλήτριες K19, και στις δυο κατηγορίες Laser Radial και Laser 4,7.

Η Μαριλένα Μακρή θα διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο 2019, στην Ιαπωνία.

Καταληκτικά καταγράφεται ότι η αγωνιστική της προετοιμασία ξεκίνα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Miami-ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2019 στο οποίο προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει. Η συμμετοχή της αυτή σε αυτή την διοργάνωση θα βοηθήσει στο να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία την οποία χρειάζεται ένεκα και του νεαρού της ηλικίας της, ούτως ώστε να ανταγωνιστεί επάξια και ισάξια της άλλες αθλήτριες.