Κοινό συνέδριο EUROMIL με ODIHR 19 Νοε 2013 στη Μαδρίτη

   Την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Novotel στην Μαδρίτη, πραγματοποιήθηκε διεθνής συνάντηση με θέμα "Ο ρόλος των Στρατιωτικών Επαγγελματικών Ενώσεων στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων της Νοτίου Ευρώπης".

Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Γραφείο για την Υπεράσπιση των Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR ) του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατιωτικών Οργανώσεων (EUROMIL) με την κοινή συμμετοχή του συνδέσμου μας μαζί με το σύνδεσμο Υπαξιωματικών.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να δώσει βήμα στους στρατιωτικούς για να μοιραστούν εμπειρίες και απόψεις σε σχέση με το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι, καθώς και τα δικαιώματα που συνδέονται με αυτό, του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών της Ν. Ευρώπης.

Υπήρξε σημαντική συμμετοχή από εκπροσώπους των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Κύπρου και Μαυροβουνίου, καθώς και από πλειάδα εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών που συμμετείχαν. Απο Κυπριακής πλευράς συμμετήχαν ο Λγος (ΔΒ) Χαϊλής Κωνσταντίνος (εκ μερους του ΣΑΚΣ), ο Λγος (ΠΖ) Γεννάρης Αντρέας (εκ μέρους του ΥΠΑΜ) και η Αλχιας (ΔΒ) Μαρκουλλίδου Κατερίνα (εκ μέρους του ΣΥΚΣ).

Η συνάντηση, με δομή στρογγυλής τραπέζης, έγινε με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Στρατιωτικών Ενώσεων της Ελλάδος, Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας, Μαυροβουνίου και Πορτογαλίας, καθώς και πανεπιστημιακών και των μελών του ODIHR και του EUROMIL.

Το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, επιτρέποντας στους πολίτες να ενώνονται, είτε σε άτυπη ή επίσημη βάση, δημιουργώντας ή συμμετέχοντας σε συλλόγους, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα επαγγελματικά θέματα που τους αφορούν, ήταν η καθαρή τοποθέτηση του ODIHR.
Παρουσίαση ΣΑΚΣ

 

Spread the love
Share This