ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών του Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) ιδρύθηκε επίσημα στις 13 Μαρτίου 2008 μετά από έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών και την στήριξη του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ.

Το 2005 η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νόμο που επέτρεπε στους Αξιωματικούς της ΕΦ να ιδρύσουν Σύνδεσμο μέσα από τον οποίο να μπορούν να προωθούν τα επαγγελματικής φύσης αιτήματα τους προς το Υπουργείο Άμυνας.
Από τις αρχές του 2007, μια ομάδα Αξιωματικών προέβηκε μετά από πολλή δουλειά σε προετοιμασία και υποβολή καταστατικού για εγγραφή συνδέσμου.

Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου στο οποίο συμμετείχαν Αξιωματικοί όλων των βαθμίδων είχε την αρμοδιότητα της προετοιμασίας και διεξαγωγής της πρώτης γενικής Συνέλευσης. Από τον Μάρτιο μέχρι και την 24 Σεπτεμβρίου 2008, τα μέλη του προσωρινόυ διοικητικού συμβουλίου εις βάρος του ελεύθερου τους χρόνου αλλά και με την εγκριση του κ. Αρχηγού για τις εργάσιμες ώρες, προέβηκαν στις παρακατω ενέργειες:

•Περιόδευσαν την Κύπρο και ενημέρωσαν μεγάλο αριθμό Αξιωματικών για την ιδρυση του Συνδέσμου και προέβηκαν στην εγραφή μελών.

•Είχαν εθιμοτυπική συνάντηση με τον κ. Υπουργό Αμυνας στην οποία αντάλλαξαν απόψεις για την λειτουργία του Συνδέσμου.

•Συναντήθηκαν με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με σκοπό εξασφάλιση οικήματος για την στεγαση του Συνδέσμου.

•Προέβηκαν στον ελεγχο και εγκριση των αιτήσεων εγγραφής στο Σύνδεσμο καθώς και στην σύνταξη του Μητρώου μελών.

•Προκύρηξαν και διοργάνωσαν με επιτυχία τις εκλογές του Συνδέσμου και εξασφάλισαν τη δυνατότητα στους Αξιωματικούς να παρεβρεθούν στο χώρο διεξαγωγής της με διαταγή του κ. Αρχηγού.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2008 ημέρα Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου και εκλογές για ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου για περίοδο τριών ετών. Μέλη μπορούν να γίνουν όλοι οι εν ενεργεία Αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς.

Spread the love
Share This