ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Λευκωσία, 23 Απριλίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, θα ήθελε, καταρχήν, να εκφράσει τη λύπη και συνάμα την απαρέσκειά του αναφορικά με τις αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και έχουν να κάνουν με τους φόνους- εξαφανίσεις συνανθρώπων μας από, φερόμενο ως δράστη, άτομο που υπηρετεί ως Αξιωματικός στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς.

Επί του ανωτέρω, ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, στηρίζει τις ενέργειες της Αστυνομίας Κύπρου, προς ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εκφράζουμε, επίσης, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στους οικείους των θυμάτων, καθώς και τη στήριξη μας στα παιδιά του φερόμενου ως δράστη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, προέβηκε σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες που προβλέπονται από το καταστατικό του, για παραπομπή του εν λόγω Αξιωματικού στην Πειθαρχική Επιτροπή.

Επιπλέον, οφείλουμε να τονίσουμε ότι, το αποτρόπαιο περιστατικό, δεν πρέπει, επ’ ουδενί, να συνδέει και να στοχοποιεί το σύνολο των Αξιωματικών και γενικότερα των Στελεχών της Εθνικής Φρουράς που επιτελούν το καθήκον τους με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ήθος και σεβασμό προς την πατρίδα, στα στελέχη, στους οπλίτες και στην κοινωνία γενικότερα.

Ιδιαίτερος προβληματισμός προκύπτει από το γεγονός ότι, μέρος των σχετικών για το θέμα δημοσιογραφικών άρθρων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Δικτύων Κοινωνικής Δικτύωσης, διασυνδέεται στο όλο θέμα η ιδιότητα και το επάγγελμα του υπόπτου, χωρίς βεβαίως αυτό να προσφέρει οποιοδήποτε όφελος η όποια διασύνδεση του.

Αποτελεί αδιάσειστο γεγονός ότι, το σύνολο των Αξιωματικών, αποτελεί υπόδειγμα εντιμότητας και ηθικής στην κοινωνία και μεμονωμένα περιστατικά, που προσβάλουν τους θεσμούς, δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν το σύνολο της οικογένειας των Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς.

Spread the love
Share This