ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΞΚΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ 14 ΙΑΝ 2014

     Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν  τα τελευταία 2 και πλέον χρόνια στις τάξης της ΕΦ σε συνάρτηση με την προσπάθεια διοχέτευσης ανυπόστατων πληροφοριών στο τύπο, έντεχνα και επιλεκτικά, περί «απειθαρχίας» και «παραστρατιωτικού επιτελείου»  ανακοινώνουμε τα ακόλουθα:

Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι  : 

                   α. Πρώτον μεν ότι ανθρώπων  άρχει: Φαίνεται όμως ότι  σε κάποιους διαφεύγει πως, οι Αξκοι  έχουν και κρίση και άποψη.   Αντί δε της εκπόνησης μελετών για τον Αξκό του 2030 -2050, καλό θα ήταν να προσέγγιζαν και να ασχολούνταν  άμεσα με το προσωπικό  χωρίς αφορισμούς, απαξιωτικές  συμπεριφορές και χωρίς την υποτίμηση του έργου όλων όσων έκτισαν  την Ε.Φ. , (Εκ΄ των βασικών αρχών ηγεσίας).  Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η εμμονή  για  «πέντε» αναντικατάστατους συνεργάτες,  οι οποίοι έχουν πάρει τον τίτλο  του «πρόθυμου». Είναι δυνατόν σε μία ολόκληρη Ε.Φ. να μην πληρούν άλλοι τα απαιτούμενα προσόντα πλην  των  «πέντε»;   Οι οποίοι «πέντε»  εδώ και χρόνια συνεχίζουν να εμπλέκονται , σε όλα τα προγράμματα  εξοπλισμών ανεξαιρέτως , στις  περιβόητες  αναδιοργανώσεις  και  σ’ όλα τα νομοσχέδια που αφορούν την ΕΦ προσαρμοσμένα στα δικά τους μέτρα.  Βέβαια ούτε και τα όργανα ελέγχου  , οι ανακριτές, οι ερευνώντες (κατευθυνόμενοι και μη )  οι έγγραφες απειλές και οι μεθοδεύσεις , πέτυχαν κάποιο αποτέλεσμα, παρά μόνο την δυσανάλογη διαίρεση των «πάνω»  και των «κάτω».  Τα « concept » οι  ασκήσεις επί χάρτου , η φιλολογική   και ακαδημαϊκή στρατηγική,  η ανάπτυξη υπηρεσιακών σχέσεων μέσα από  εορτές  και  τελετές  δεν δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για τον απαιτούμενο  εκατέρωθεν  σεβασμό και εκτίμηση. Επιτέλους  ας ληφθούν υπόψη τα μηνύματα,  οι έγνοιες και η αγωνία των καταξιωμένων συναδέλφων μας οι οποίοι εξαναγκάστηκαν σε  παραιτήσεις μετά από  μια  κατά  γενική  ομολογία  πολύχρονη  και με αξιοπρέπεια  πορεία στην Δύναμη . 

                  β.  Δεύτερον κατά νόμους άρχει. Και όταν   παραβιάζονται  και εν πολλοίς  περιφρονούνται  οι  νόμοι , πως θα πειστούν οι υφισταμένοι ;  Εν μέσω κρίσης και οικονομικής περισυλλογής, δεν διατίθενται  οχήματα στις συζύγους. Δεν αναλώνεται    πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό για την εξυπηρέτηση των οικογενειακών και προσωπικών αναγκών,  δεν αποδέχονται επίδομα ενοικίου όταν τους παραχωρείται σπίτι και δεν ξοδεύουν μερικές χιλιάδες για προσωπικά επιπρόσθετα έξοδα υπό  την κάλυψη του «απορρήτου». Μα και νομότυπες να ήτο οι πράξεις,  δεν θα έπρεπε να προβάλλεται το ήθος δια του  παραδείγματος;

                 γ.  Τρίτον  Ουκ αεί άρχει.    Στρατιωτικά  εκφράζεται «παίρνω  την κάπα μου, χαιρετώ   και φεύγω, όχι πυροβολώντας, αλλά  αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεων μου».  Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι επικρατεί η γενικότερη και έντονη δυσαρέσκεια  γιατί μετά την έκρηξη στο Μαρί  ο «προκάτοχος», δεν προσήλθε  να  καταθέσει  όπως   ηθικά   όφειλε   και  όπως   έπραξαν  όλοι  οι εμπλεκόμενοι.  Μια αντίστοιχη και συνεχόμενη προσπάθεια μεταβίβασης των ευθυνών στους ποιο κάτω είτε με απειλές είτε με εκφοβισμούς είτε με αιωρούμενες κατηγορίες ότι είναι όλοι «ύποπτοι και ένοχοι», το μόνο που μπορεί να επιτύχει,  είναι μια πρωτόγνωρη για την  ιστορία της Ε.Φ., έκρηξη (πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας)  των στελεχών, με ότι αυτό συνεπάγεται .

      Ο Σύνδεσμος έχοντας υπόψη τις πηγές διοχέτευσης κακοπροαίρετων και συκοφαντικών ψιθύρων ανακοινώνει ότι :  Τέτοιου είδους μαθήματα πατριωτισμού και Ελληνικής Παιδείας δεν δέχεται αλλά και ούτε διαπραγματεύεται.   Έλληνας είναι αυτός που συμπεριφέρεται  ως Έλληνας  και όχι αυτός που κατάγεται από συγκεκριμένη περιοχή .  Σ΄ αυτό το πνεύμα με σεβασμό στα Ιδεώδη την Ιστορία και τις Αξίες του Έθνους δηλώνουμε έτοιμοι , αποφασισμένοι και όρθιοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ανεξαρτήτως  προσωπικού κόστους .

Υ.Σ. Για όσα πιο πάνω εγγράφως παραθέτουμε  και γι’ αυτά που για ευνόητους λόγους αποφεύγουμε να αναφέρουμε, είμαστε στην διάθεση των Διοικητικών, Νομικών και Θεσμικών οργάνων του Κράτους για την τεκμηρίωση τους.

Spread the love
Share This