Ανακοίνωση Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) σχετικά με την ψήφισή από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του «ωραρίου εργασίας, εκπαίδευσης και ειδικών καθηκόντων»

Ανακοίνωση Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) σχετικά με την ψήφισή από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του «ωραρίου εργασίας, εκπαίδευσης και ειδικών καθηκόντων» (οι περί στρατού της δημοκρατίας / εθνικής φρουράς κανονισμοί 2021)

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ), επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη του πως, ένας από τους πρωταρχικούς, διακαείς και διαχρονικούς στόχους, του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του ΣΑΚΣ, που αφορά τους όρους και συνθήκες απασχόλησής τους, έχει επιτευχθεί, σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2021.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στη σημερινή της συνεδρία, υπερψήφισε τους σχετικούς κανονισμούς, με τίτλο θέματος «Οι περί Στρατού της Δημοκρατίας (Ωράριο Εργασίας, Εκπαίδευσης και Ειδικών Καθηκόντων) Κανονισμοί, του 2021» και «Οι περί Εθνικής Φρουράς (Ωράριο Εργασίας, Εκπαίδευσης και Ειδικών Καθηκόντων) Κανονισμοί, του 2021».

Συναφώς, η ψήφιση, των αναφερόμενων κανονισμών, αποτελεί σταθμό και δικαιώνει τις πάγιες θέσεις και διαχρονικές προσπάθειες, του νυν αλλά και των προηγούμενων Δ.Σ. του ΣΑΚΣ, για θέσπιση ενός «Ωραρίου Εργασίας», βασισμένο σε σύγχρονες αντιλήψεις και τα νέα δεδομένα του στρατεύματος και εντός ενός ρυθμιστικού νομοθετικού πλαισίου, όπου να διασφαλίζονται τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως, των μελών του Στρατού της Δημοκρατίας και της Εθνικής Φρουράς.

Το ΔΣ του ΣΑΚΣ, όσο και τα μέλη του, αισθάνεται δικαιωμένο, από αυτές τις θετικές εξελίξεις, καθώς, ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός, μέσω του οποίου αντιπροσωπεύεται ο λαός, η Βουλή των Αντιπροσώπων, εισάκουσε τα πάγια αιτήματα των στρατιωτικών και ενέσκηψε στο θέμα, με θετική κατάληξη.

Ευχαριστίες εκφράζονται, στον Έντιμο κ. Υπουργό Άμυνας, στην Επιτροπή Άμυνας, καθώς και στην ολομέλεια της Βουλής, για τις καθοριστικές τους αποφάσεις, ώστε, οι παραπάνω κανονισμοί να αποτελούν, πλέον, λαμπρό ιστορικό γεγονός, για την οικογένεια της Εθνικής Φρουράς. Ιδιαίτερες, όμως, ευχαριστίες, οφείλεται να μεταφερθούν στα μέλη του ΣΑΚΣ, που, εδώ και χρόνια, συμμετέχουν ενεργά και στηρίζουν τον θεσμό και το ΔΣ του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού.

Λευκωσία, 25 Νοεμβρίου 2021

Spread the love
Share This