Ανακοίνωση Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) Σχετικά Με Την Παράδοση/Ανάληψη Καθηκόντων Υπουργού Άμυνας Στις 29/06/2020

Αναφορικά με την παράδοση των καθηκόντων και θέσης του Υπουργού Άμυνας, από τον κ. Σάββα Αγγελίδη και την ανάληψή της από τον κ. Χαράλαμπο Πετρίδη, ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού οφείλει να τοποθετηθεί και να δηλώσει υπεύθυνα ότι, καθόλη τη διάρκεια της πορείας, ο παραδίδων έντιμος Υπουργός Άμυνας, τάχθηκε δίπλα στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, οπλίτες και πολιτικό προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, δήλωσε παρών και έτοιμος να αφουγκραστεί στα καθημερινά αλλά και δυσεπίλυτα προβλήματα της Εθνικής Φρουράς, να προβληματίσει και να προβληματιστεί, ενώ σε πληθώρα περιπτώσεων, να ενεργήσει θεραπευτικά.

Η συνεργασία και η επικοινωνία, με τον Σύνδεσμο Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, αξιολογείται ως εποικοδομητική, υπήρξε διαρκής, με ουσία, περιεχόμενο και αποτέλεσμα.

Κ. Σάββα Αγγελίδη, ξεχωρίσατε για το ήθος, την υπευθυνότητα και την ειλικρίνειά σας, καθώς και για τον πατριωτισμό σας. Το καθήκον αλλά και οι συνθήκες το επιβάλουν όπως ο έχων το γενικό πρόσταγμα του Υπουργείου Άμυνας, να διακατέχεται απο αυτά τα γνωρίσματα και χαρακτηριστικά.

Σίγουρα, οι συνεχείς παραβιάσεις της Τουρκίας σε χερσαίο χώρο, θάλασσα και αέρα, οπως και οι απειλές της δεν αφήνουν κανένα περιθώριο χαλάρωσης, αντιθέτως, η Εθνική Φρουρά, πρέπει να συνεχίσει άοκνα το έργο της, να ενδυναμώνει σταδιακά την στρατιωτική της ισχύ και να συνεχίσει την εκπαίδευσή της, για να είναι έτοιμη να εκπληρώσει το καθήκον της, όταν οι συνθήκες το διαμορφώσουν.

Κλείνοντας, ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, ευχαριστεί τον τέως Υπουργό Άμυνας, κ. Σάββα Αγγελίδη, για την αγαστή συνεργασία και του εύχεται καλή δύναμη, στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει.

Τέλος, ο ΣΑΚΣ εύχεται καλή αρχή στον νυν Υπουργό Άμυνας, κ. Χαράλαμπο Πετρίδη, και ευελπιστεί στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας.

Ημερομηνία: 30/06/2020

Spread the love
Share This