Ανακοίνωση Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού σχετικά με τις πρόσφατες αποστρατείες Αξιωματικών, 12 Μαΐου 2020.

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) χαιρετίζει  την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να εγκρίνει την πρόταση του Ανώτερου Συμβουλίου Κρίσεως για την εφαρμογή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του σχετικού κανονισμού για Αποστρατείες Αξιωματικών στους ανώτερους και ανώτατους βαθμούς, οι οποίες έχουν ως μοναδικό σκοπό την αποσυμφόρηση της πυραμίδας της ιεραρχίας του στρατεύματος και καθιέρωση κουλτούρας αποστρατειών .

Με αυτό τον τρόπο θα απελευθερωθεί αριθμός θέσεων για την προαγωγή αρκετών Αξιωματικών συναδέλφων που για πάρα πολλά χρόνια παραμένουν καθηλωμένοι στους ίδιους βαθμούς και στα ίδια καθήκοντα.

Ο ΣΑΚΣ εστιάστηκε στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ανέλιξης των Αξιωματικών και για το καλώς νοούμενο συμφέρον της Εθνικής Φρουράς, έχοντας πάντοτε την επίγνωση ότι με αυτή την απόφαση ενδεχομένως να επηρεάζονται αρνητικά συνάδελφοι αξιωματικοί.

Επι της ουσίας των κρίσεων και επειδή ενδεχομένως συνάδελφοι Αξιωματικοί να θεωρούν ότι αδικήθηκαν από τις αποφάσεις του ανώτατου Συμβουλίου κρίσεων, ο Σύνδεσμος για ακόμη μια φορά τονίζει την αναγκαιότητα βελτίωσης των μετρήσιμων κριτηρίων ανέλιξης των Αξιωματικών που θα έχει ως αποτέλεσμα την δικαιότερη αξιολόγηση και ανέλιξή τους. 

Όταν κρίσεις γίνονται με μετρήσιμα κριτήρια, περιορίζονται οι τυχόν παρεμβάσεις, οι αμφισβητήσεις, οι κακόπιστες κριτικές και μειώνονται κατ επέκταση οι όποιες αντιδράσεις.

Κλείνοντας, ευχόμαστε στους Συναδέλφους που αποστρατεύονται καλή επιτυχία στο νέο κεφάλαιο της ζωής τους και στους Συναδέλφους που προάγονται καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Spread the love
Share This