Ανακοίνωση Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) σχετικά με τη ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του κρατικού Προϋπολογισμού του 2022

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) θα ήθελε να πληροφορήσει τα μέλη του, ότι με την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022, εγκρίθηκε η αύξηση των θέσεων στην πυραμίδα των Αξιωματικών, καθώς και το κονδύλι για τους ευδοκίμως τερματίσαντες την υπηρεσία τους, συναδέλφους του 2022.

Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 3 οι θέσεις του Ταξιάρχου, κατά 6 του Συνταγματάρχη, κατά 14 του Αντισυνταγματάρχη και κατά 9 του Ταγματάρχη. Με την αύξηση αυτών των θέσεων και της προοπτικής της εφαρμογής των Κανονισμών περί Αξιωματικών με τις αποστρατείες του 2022, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για αποσυμφόρηση της πυραμίδας στην ιεραρχία του στρατεύματος. Με αυτό τον τρόπο θα απελευθερωθεί σημαντικός αριθμός θέσεων για την προαγωγή κατά το έτος 2022, αρκετών Αξιωματικών συναδέλφων που εδώ και πολλά χρόνια παραμένουν καθηλωμένοι στους ίδιους βαθμούς και στα ίδια καθήκοντα.

Οι παράλληλες προσπάθειες του ΣΑΚΣ για την άμβλυνση της στασιμότητας και της μη προαγωγής των Αξιωματικών η οποία είχε ως αντίκτυπο να επηρεαστεί και το ηθικό τους, έχουν ευοδωθεί και εύλογα διαχέεται το αίσθημα ότι έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό την αποκατάσταση της αδικίας των 10 χρόνων στασιμότητας.

Πιστεύουμε ότι οι ενέργειες αυτές, αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα και τη θέληση του κ. Υπουργού Άμυνας για την εκ βάθους αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς η οποία στηρίζεται στην εξύψωση του ηθικού και στην παροχή κινήτρων στους Αξιωματικούς, προχωρώντας στην άρση της στασιμότητας που παρατηρείται εδώ και χρόνια στις προαγωγές και στην μη ανέλιξη τους.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην πάρα πάνω θετική εξέλιξη, ήτοι κ. ΥΠΑΜ, κ. ΑΓΕΕΦ, κ. ΕΠΥΠΑΜ, Γενικό Διευθυντή ΥΠΑΜ, Αξιωματικούς του ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ, Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας. Ευχόμαστε  σε όλους  Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

Spread the love
Share This