Ανακοίνωση για το θέμα σύλληψης των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών

Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ), παρακολουθεί με αγωνία και ανησυχία τα τεκταινόμενα γύρω από  την σύλληψη και παράνομη κράτηση  των δύο Ελλαδιτών Στρατιωτικών από την Τουρκία, την   1η Μαρτίου 2018, στην περιοχή του Έβρου.

Στα πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης αλλά και της αγαστής συνεργασίας με τους αντίστοιχους Ελλαδικούς Συνδέσμους, ο ΣΑΚΣ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στους δύο συλληφθέντες και προσδοκεί στην αίσια έκβαση του όλου θέματος με απώτερο σκοπό την απελευθέρωσή τους το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα ζητά την παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ αλλά και τις διεθνούς διπλωματίας, έτσι ώστε να τερματιστεί η κράτησή τους.

Ο ΣΑΚΣ χαιρετίζει τις δεκάδες ανακοινώσεις στήριξης και συμπαράστασης που εκδόθηκαν  από αντίστοιχους Συνδέσμους, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή δείχνει έμπρακτα την κοινή γραμμή πλεύσης και το υψηλόν αίσθημα ευθύνης, εκτίμησης και αλληλοσεβασμού  που διακατέχει την μεγάλη Στρατιωτική Οικογένεια.

Τέλος, εκφράζει την συμπάθειά του στις οικογένειές τους και τονίζει ότι είναι στο πλευρό τους σε ότι και αν χρειαστούν, εμψυχωτής και συμπαραστάτης στις δύσκολες αυτές στιγμές αγωνίας και αβεβαιότητας που περνούν.

Spread the love
Share This