Ανακοίνωση για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τελευταία αλλά και για όσα συμβαίνουν μεταξύ των ανωτάτων Αξιωματικών της ΕΦ, αποστράτων και μη

Την ντροπή και αγανάκτησή του εκφράζει ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπρικού Στρατού (ΣΑΚΣ) για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τελευταία αλλά και για όσα συμβαίνουν μεταξύ των ανωτάτων Αξιωματικών της ΕΦ, αποστράτων και μη.

Στο σύνολό τους τα στελέχη και κατ’ επέκταση το προσωπικό της ΕΦ, διαχωρίζει κάθετα τις θέσεις του και τις προτεραιότητές του από τέτοιου είδους συμπεριφορές και ευτελείς αντιπαραθέσεις. Η παράνομη, καταχρηστική και ετσιθελική παραμονή των «αιωνίων» στις ίδιες προνομιακές θέσεις, εδώ και τόσα χρόνια, δεν μπορούσε να έχει διαφορετική κατάληξη.

Ο ΣΑΚΣ, ευθέως, εγγράφως και όχι εκ του ασφαλούς, ανέκαθεν προειδοποιούσε για το επερχόμενο κατάντημα. Η αποτίμηση της ζημιάς, χωρίς την απόδοση ευθυνών, μάλλον συντηρεί την αναίδεια και την αυθαιρεσία, ότι χειρότερο για το στράτευμα.

Τα αναπάντητα ερωτήματα είναι πολλά:

–    Τώρα που βρίσκονται οι προστάτες τους και γιατί δεν τοποθετούνται;

–    Σε ποια βάση αρχών στηρίζουν τις συναλλαγές τους; Πόσα και τι αποκόμισαν;

–    Ποια τα απαιτούμενα ηγετικά προσόντα;

–  Από πού και ως πού η εκκλησία, τα Κόμματα, οι τοπικοί παράγοντες προάγουν, μεταθέτουν και αποφασίζουν για τη μοίρα των Αξιωματικών; Ποιοι τους έδωσαν το δικαίωμα;

Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι μας άξιζε σαφώς πιο αξιοπρεπής αντιμετώπιση, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφαινόμενες εξελίξεις.

–   Από επιχειρησιακής άποψης, είναι ένα πράγμα οι προθέσεις και άλλο οι δυνατότητες του εχθρού

Λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς και τις ιδιαιτερότητες έκφρασης και δημοσιοποίησης στοιχείων και αφού εξαντλήσαμε όλα τα Υπηρεσιακά μέσα, εμμένουμε στην άμεση διερεύνηση των ισχυρισμών μας από ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή. Σε ότι αφορά στις συνθήκες μείωσης της θητείας και της «αναδιοργάνωσης», σε συνάρτηση με το ευρύτερο στρατιωτικό περιβάλλον, ως εκτελεστές του εγχειρήματος, διατηρούμε τις έντονες επιφυλάξεις μας οι οποίες τέθηκαν, επίσης εγγράφως, σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος, εκφράζουμε τις απολογίες μας στους εθνοφύλακες, στους εφέδρους, στους στρατιώτες μας αλλά και στους φορολογούμενους πολίτες για όσα διαδραματίζονται από μια συγκεκριμένη μερίδα ένστολων. Ταυτόχρονα όμως, δίνουμε την υπόσχεση ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα.

Spread the love
Share This